onsdag 7 augusti 2024

Paula White ♡ Donald Trump = sant

I alla fall i en religiös-politisk mening...  

Här kan man se en dokumentär om framgångsteologen Paula White, som Donald Trump utsett till sin "andliga rådgivare".  Jag har för övrigt tidigare lagt ut korta videor om henne, men det här är en längre dokumentär.

Att denna  "andliga rådgivare" är framgångsteolog är förstås ingen tillfällighet. Som framgår i dokumentären var Trump tidigare anhängare till en annan framgångsteolog, Norman Vincent Peale, känd för uttrycket "positive thinking". 

Peale var framgångsteolog långt innan  ordet allmänt började användas. När Trump utfrågades om religion talade han ofta om hur mycket han beundrade Peale. 

Peale dog 1993, men ganska snart tog Trump istället upp kontakten med White. 

Paula White är ju lika lite som Trump själv någon moralisk förebild, vilket förstås framgår i dokumentären. Ett av hennes stående teman som "pastor" är att insistera att om man inte donerar tillräckligt mycket pengar till hennes kyrka får man varken frälsning och materiellt välstånd. 

Detta har också möjliggjort för henne att skaffa en överdådig lyxvilla, ett privat jetplan och genomgå ett antal plastiska skönhetsoperationer. Bland annat. 

Kaka söker maka, heter det ju. 

Själv har jag alltid sett framgångsteologin som en egenartad form av "kristen" satanism...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar