måndag 27 maj 2024

Elaka sånger om USA-presidenter

Polariseringen i USA har nått nivåer som liknar de som fanns under Vietnamkriget.  Ett av exemplen på detta är alla nidvisor som man kan hitta om Donald Trump och Joe Biden.

Det går säkert att hitta hundratals, men jag har inte letat så intensivt.Det måste också förstås sägas att både Trump och Biden är ovanligt lätta att parodiera.

Elaka sånger om presidenter i USA har ju funnits tidigare, exempelvis Tom Paxtons "Lyndon Johnson told the nation" från 1965, men det antal som numera kan hittas på YouTube överträffar nog allt som fanns tidigare.

Delvis beror det väl på att man genom internet nu kan få nidvisor spridda på ett sätt som tidigare inte var möjligt, men delvis beror det på att polariseringen i USA alltså nått nivåer som  är jämförbara med, och konstigt nog kanske till och med överträffar, de som fanns under Vietnamkriget.

Här en nidvisa om Trump från 2024. 

Den som vill hitta dito om Biden kan gå till YouTube och söka på orden Biden  och songs; de som vill hitta fler om Trump kan ju söka på YouTube på orden Trump och songs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar