lördag 4 februari 2017

Uppror mot Trump

En av världens främsta experter på den globala uppvärmningen har uttalat sig för ett "uppror" (rebellion) mot Donald Trump.

Det är sympatiskt, och nödvändigt. Visserligen menar han nog inte något så drastiskt som jag skulle mena med detta ord (han talar om ett uppror av "scientists"), men ändå.

Om det inte vore för att den globala uppvärmingen är en ödesfråga för mänskligheten skulle man kunna avfärda Trumps regim som "endast" en förvisso ovanligt reaktionär sådan, även för att vara USA, och sedan vänta på att de motsättningar som den kommer att skapa kommer att leda till dess sammanbrott inom några år.

Men situationen är nu så akut att det egentligen inte finns mycket tid.

En total kollaps för Trumpregimen och ett nyval i USA (vilket aldrig någonsin hänt förut, nyval ingår inte i USA:s politiska kultur) skulle vara något av det bästa som kunde hända mänskligheten.

Trumpregimens klimatpolititk är ett så formidabelt hot att den måste bekämpas med alla till buds stående medel. Det måste skapas en situation där Trump och hans medarbetare helt enkelt inte kan regera...

En total bojkott av USA, så länge inte regimen backar från sin livsfarliga klimatpolitik vore möjligen ett sätt att bidra till detta.

2 kommentarer:

  1. -Tänkvärt ämne som är på allas läppar.
    Och som du antyder är han ju borta senast slutet på 2020.
    Bättre tycker jag med droppar av kraft som kan urholka
    stenar till slut.
    Kinas roll som största förorenare och största broms framöver upphör inte om fyra år-eller hur.
    Polen är en demokrati med enorm export från sin stora moderna högstående industry bland de bästa I Europa men beter sig värre än trump som faktisk saknar stort tilskott I budgeten från andra lander som polen får från EU. Om alla lander förbrände kol (trots att biilig gas finns per båt från nordsjön och från öst tils de ordnat batter)
    som Polen gör trots enorm fiendskap från nettobetalarna I EU I frågan och alla kommisionärerna och EU parlamentet skulle Trump vara världens enda hopp faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Världens enda hopp? Som själv lovat att satsa massivt på kol och olja?

    Vad gäller Kina verkar de ha ett ambitiöst arbete för att utveckla icke-fossila energikällor. Vi får se hur långt det kommer att gå. Kinas ledning erkänner också att den globala uppvärmningen är verklig, vilket är den första förutsättningen för att göra något.

    Det stora problemet med Trump är att han inte ens uppfyller denna första förutsättning.

    Annars håller jag med dig om Polen, och vill tilläga att både Sverige och Miljöpartiet tyvärr är medskyldiga här.

    SvaraRadera